Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Märkning av ingredienser - allergener

Hej!

Som nöt och mandelallergiker är det lätt att se i innehållsförteckningen om produkten innehåller detta. Värre är när ni ersätter mandeln med aprikoskärnor - de är båda en stenfrukt och väldigt många allergiker (däribland jag) reagerar precis likadant på båda dessa.
Av nån underlig anledning står inte aprikoskärnor med på livsmedelsverkets lista över allergener och självklart är det den ni lutar er mot. Men när man blir bjuden på fika hos någon som stolt förklarar att dom minsann köpt kakor utan nötter och mandel blir det problem när de lite billigare aprikoskärnorna kommer in i bilden...
En önskan vore att även detta kommer i fetstil alternativt i allergenförklaringen - åtminstone på er hemsida.

Kommentarer

  • Hej Magnus, tack för din fråga.

    Precis som du säger följer vi Livsmedelsverkets rekommendationer vid märkning. Mandel är med på EU’s lista och är därför fetmarkerad i ingrediensförteckningen.

    Vi tar gärna emot synpunkter från våra konsumenter och kommer så klart att även ta oss en funderare på ditt önskemål.

    Ha en fin dag!
    Susanne Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.