Är Pågens förpackningar i plast hållbara?

Brödpåsen fyller en viktig funktion genom att skydda brödet så att det håller länge, inte blir dåligt och därmed skapar onödigt matsvinn. Av våra produkters miljöbelastning står påsen endast för 2-5% av klimatavtrycket.

Oavsett vilken plast man använder är det viktigt att den kan återvinnas eftersom det i nuläget inte finns några plastalternativ som är helt nedbrytbara. Alla Pågens brödpåsar är återvinningsbara för att kunna vara en del av ett cirkulärt flöde. En del av påsarna återvinns till nytt material, medan resten går till energiåtervinning.
Vårt mål är att kontinuerligt också minska användningen av plast. De senaste åren har vi bland annat sett över våra påsars hållfasthet, format och tjocklek. Detta arbete fortsätter vi framöver och för 2019 är vårt hållbarhetsmål att minska plastanvändningen med 10% per brödpåse.

Vi utvärderar kontinuerligt nya förpackningsmaterial och vårt mål är att använda förnybart och nedbrytbart biomaterial. Vi anser att de alternativ som finns tillgängliga idag inte är tillräckligt utvecklade och hållbara ur ett helhetsperspektiv – de befintliga förnybara biomaterialen innehåller nämligen en viss mängd traditionell plast, vilket gör att de inte kan brytas ned utan att samtidigt skapa mikroplaster i naturen. Inte heller den plast som ibland kallas nedbrytbar är ännu tillräckligt utvecklad för att helt kunna brytas ned under normala temperaturer i naturen.
Pågen Konsumentforum Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.