Varför möglar inte brödet?


Hej, jag har  en fråga ang Pågens Lingongrova.
Tittade in i Skafferiet häromdan och hittade ett paket bröd, som hamnat bakom allt anat. Bakat 09 Okt. Bäst före 17 Okt. Vilket år finns ingen uppgift om. Flera skivor ätna.
Idag är det ca ett halvt år senare. Och hör och häpna, brödet var som nytt! Hur kan detta vara möjligt? Blev lite förskräckt eftersom jag under alla år gett mina barn och barn just detta bröd.Vad finns det i detta bröd? Står ju att det inte innehåller konserveringsmedel.
Hoppas ni kan ge mig ett bra svar på detta. Och också vilket år brödet är ifrån. Kan säkert utläsas av er genom bilden. Det finns ett nummer på Bäst före etiketten 7282. L12.2.03. 
Bästa hälsningar Jytte Sparre-Ulrich
Mobil 0705 21 43 91

Kommentarer

 • Hej Jytte,

  Tack för din fråga. Vi förstår att det kan tyckas konstigt att ett bröd inte möglar. Men det finns en naturlig förklaring. Mycket kort kan man säga; inga mögelsporer, inget mögel.

  Vi bakar våra bröd i ett mycket modernt bageri där kontakten mellan "händer" och produkt sällan möts. Med andra ord kan man säga att vi har bakat ditt bröd under mycket goda hygieniska förhållanden där mögelsporer troligen inte överförts i förpackningen och att förpackningen varit mycket tättslutande. Detta tillsammans med ingredienser som till exempel surdeg och lingon gör att bröd kan hålla sig mycket länge.

  Som du ser finns det alltså flera skäl till att ditt bröd kunnat hålla sig så länge utan att ha möglat. Lingongrova innehåller för tydlighets skull inte konserveringsmedel. Det kan du se på ingrediensförteckningen.

  Ditt bröd bakades 09 oktober år 2017.

  Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor och att du trots allt är nöjd med vårt goda Lingongrova bröd.

  Du får gärna läsa mer om det hela på vår hemsida, här

  Sanna Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.