Till senaste kommentaren

Varför är allt ert bröd färdigskivat?

hej.

1) upphör omgående med att färdigskiva/skiva bröd i förväg eller skiva åtminstone i 3 tjocklekar: tunna/medeltjocka/tjocka skivor men överlåt åt konsumenten att själv skiva sitt bröd efter valfri tjocklek.
skivorna är generellt för tjocka. ert syfte med att färdigskiva bröd (i alltför tjocka skivor) är förstås att öka den konsumerade mängden av ert bröd även om ni som skäl uppger att konsumenterna föredrager att köpa färdigskivat bröd. ni ska inte påtvinga konsumenter en lösning som alla inte accepterar. vidare är en hel oskivad brödlimpa lättare att hantera, förvara och brödet torkar inte så mycket och fort utan håller sig bättre så klart.


2) bevisa att kroppen tar upp och tilllgodogör sig all näring i dessa fullkorn, solrosfrön, linfrön mm som finns i era olika brödsorter och visa vilka positiva effekter detta har i näringshänseende!

3) vidare uppger ni att ert bröd aldrig varit fryst och inte blivit upptinat. måste inte bröd djupfrysas för att kunna färdigskivas eller använder pågen en annan speciell  teknik för att skiva?


TORSTEN R. H. ANDERSSON


Kommentarer

 • Hej Torsten!

  Tack för dina frågor! Vi har svarat på dem här nedanför.

  1. Då försäljningen ökade avsevärt efter att vi började skiva våra bröd, förstod vi att flertalet av våra konsumenter verkligen uppskattar att vi skivar bröden.

  Tjockleken på en brödskiva är anpassad efter vilken typ av bröd det handlar om. För ett ljust bröd passar det bättre med lite tjockare skivor medan ett fullkornsbröd blir godare att äta om skivorna är lite tunnare. Brödskivans tjocklek påverkar givetvis brödets karaktär som kan variera från 8 mm upp till 14 mm.

  2. Gå gärna in på vår hemsida där vi delar med oss av våra tankar kring bröd och hälsa.

  Vill du veta ännu mer i ämnet tipsar vi om Livsmedelsverket hemsida, som har mer utförlig information om näringsämnen m.m.

  3. Det enda som behövs för att kunna skiva ett bröd är att brödet svalnat av något. Vi vill gärna att så många konsumenter som möjligt ska få färskt bröd, därför bakar vi på natten och kör ut färska bröd till dagligvaruhandeln varje dag.

  Vi hoppas att vi med detta kunnat svara på din frågor.

  Pågen Konsumentforum
 • noterar ert svar.

  1) erbjud även oskivat bröd på hela ert sortiment för att låta konsumenten sjäv bestämma skivtjockleken.

  2) om vissa föredrar skivat bröd skiva då i tex. 3 tjocklekar: 5, 8, 12 mm. skivorna är generellt för tjocka. bättre med för tunna än för tjocka
 • Hej Torsten!

  Tack för dina synpunkter, vi har även fört dessa vidare till berörd personal.

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.