Till senaste kommentaren

Varför kan en påse skorpor innehålla ojämnt antal överdelar respektive underdelar?

Hej Pågen! Nu har jag ätit den sista kardemummaskorpan i den senast inköpta påsen med kardemummaskorpor på ICA Supermarket i Mjölby. Jag brukar lägga en ostskiva på underdelen och en klick marmelad på överdelen. Dock, i den påsen som nu är slut, fanns inte en enda överdel; bara underdelar (!) Tråkigt!!! Jag bara undrar: Ska de va så? Nu är ju inte detta något större problem i världen. Det hade kunnat vara mycket värre. Men, detta är dagens fråga till Pågen. Med vänlig hälsning, Mats

Kommentarer

 • Hej Mats,
  Tack för din fråga!

  Våra skorpor bakas först som en liten oval bulle som ser ut som ett korvbröd, och delas därefter i två halvor. Dessa halvor förs sen vidare in i en rostugn på två olika nivåer. När skorporna är färdiga och kommer ut ur ugnen blandas de på nytt med varandra.

  Det som gör att det ibland kan bli fler av en sorts skorpa i påsen kan bero på följande. Skorporna sitter ihop i långa rader och när de kommer ut från rostugnen kan det ibland hända att de inte riktigt lossnar från varandra. Det är då som fler skorpor av en del kan komma fram till vågen som i sin tur ska se till så att rätt vikt hamnar i påsen.

  Vi försöker ha koll på det här med monitorer som ska hjälpa oss med övervakning, för vår ambition är så klart att ha så jämnt antal av var sort som möjligt i påsarna. Ibland blir det dock inte alltid som man tänkt sig. Oavsett flest överdelar eller underdelar är det alltid samma goda recept i alla fall!

  Vi hoppas att du med detta fått svar på din fråga!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.