Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vi undrar hur LingonGrova tillverkas?

Hej! Vi hade en diskussion om hur lingongrova tillverkas, då det inte kommer med några skalkar i ett paket. Bakas de i en lång ugn på band eller kortare delar som sedan skivas? Om det finns skalkar, vad gör ni i så fall med dem?
Mvh
Civilingenjörsstudenter på LiU

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för er fråga!

    LingonGrova bakas i långa strängar på ca 2 meter och går genom en jättelång ugn. När de är bakade skärs skalkarna i varje ände av och därefter delas de upp i mindre kubbar som sedan skivas upp och paketeras i påsarna.

    Alla skalkar går direkt in i vår returbrödsanläggning där vi tillverkar jäst som blir till nya bröd.

    Hoppas det svarar på er fråga!


    Anna Informationschef
  • Hej jag funderar kring hur steril miljön är som lingongrova bakas i. Hur steriliseras alla verktyg och är risken stor för bakterier i miljön. Kommer brödet i kontakt med många bakterier.
    Jag undrar på grund av en laboration som vi gör i skolan.

    MVH En elev på Öckerö Seglande Gymnasieskola

    Elin Rydebrink
  • Hej Elin,

    Tack för din fråga!

    Vi arbetar efter höga hållbarhetskrav och arbetar med en indelning i olika skyddszoner i våra bagerier. Detta då hög hygien direkt påverkar hållbarheten på våra bröd. Hållbarheten är väldigt viktigt för en god konsumentupplevelse att äta färska goda bröd, och även för att bidra till så lite matsvinn som möjligt.

    Som lite kuriosa bifogar vi här en film som visar hur det går till när vi bakar
    .

    Lycka till med ditt skolprojekt!

    Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.