Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad betyder E-nummer?

Att en ingrediens har ett E-nummer betyder att den är godkänd av EU. En del av dem är sådant du redan har i ditt kök, till exempel bakpulver (E450, E500 eller E503). Samtidigt tycker vi att bröd blir gott utan många tillsatser och vi vet att många oroar sig för just E-nummer. Vi har väldigt lite tillsatser i våra matbröd, det är främst i kaffebrödssortimentet vi använder vissa tillsatser för att kunna ge våra kakor och Gifflar de egenskaper som konsumenterna efterfrågar. Vi använder till exempel inte konserveringsmedel i något av våra matbröd - brödet håller sig naturligt färskt länge tack vara noga utvalda råvaror, ett extremt rent bageri med filtrerad luft och att brödet förpackas direkt efter svalning.

Kommentarer

 • Hej, jag undrar vad E471 om det innehåller animaliska eller vegetabiliska produkter? isåfall vad.

  Tacksam för svar
  Hälsningar Gulseren
 • Hej Gulseren, tack för att du ville höra av dig till oss. Svaret på din fråga hittar du här på vårt kundforum, vi bifogar så klart svaret här också, för din information är E471 ett emulgeringsmedel.

  Bakar Pågen med animaliskt emulgeringsmedel? Nej, Pågen bakar enbart med vegetabiliskt emulgeringsmedel.

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum
 • Innehåller era matbröd några av E numren E300,E331,e332 eller e333
 • Hej Alfons,

  Askorbinsyra/C-vitamin (E300) är ett oxidationsmedel som gör att mjölet mognar och får bättre och jämnare bakegenskaper, bl a stärks glutentrådarnas nätverk, vilket ökar brödvolymen och ger ett fluffigare bröd.

  Mjöl som lagras mognar på naturlig väg, men tillsats av askorbinsyra gör att mjölet får bra bakegenskaper fortare. Därför använder vi detta i våra matbröd.

  Askorbinsyra förstörs under själva bakningen, det är ett så kallat processhjälpmedel, och har alltså ingen funktion i det färdiga brödet och därför behöver det inte anges i brödets ingrediensförteckning.

  E331, E332 och E333 använder vi inte.
  Anna Informationsansvarig
 • TTack
 • Är e471 framställd på soja?
 • Hej Emelie,

  Tack för din fråga! Emulgeringsmedlet E471 som vi på Pågen använder innehåller solroslecitin. Vi använder inte soja.

  Ha det fint!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.