Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad gör ni för att minska brödsvinnet?

Att minska matsvinnet är oerhört viktigt, och är därför ett av Pågens högst prioriterade hållbarhetsområden. Vi på Pågen bakar färskt, gott bröd för att de ska ätas, inte slängas, och vi gör allt vi kan för att minska brödsvinnet! Precis som för andra färska livsmedel är bröd något det tyvärr slängs relativt mycket av, och vi arbetar därför sedan länge aktivt med att minska svinnet.

Svinn av bröd uppstår i flera led - i hemmen, i bageri och i butik. I bagerierna ser vi till att minimera resterna genom smarta system för att t.ex. återanvända degrester och alla felbakade eller brända bröd återanvänder vi i vårt jästeri. Vi ligger därför på mycket låga svinnivåer i våra bagerier.

I butikerna har vi ansvar för beställningar av bröd, att sköta brödhyllan och se till att det blir så lite överblivna bröd som möjligt. Vi arbetar aktivt för att det ska bli så lite returbröd som möjligt från butikerna. Det gör vi genom ett ha ett attraktivt och hållbart sortiment i brödhyllan och inte minst genom att prioritera färskhet och lång hållbarhet, vilket är det bästa sättet för att bröd inte ska slängas i onödan. De bröd som inte sålts tar vi tillbaks och återvinner vi i vårt kretslopp, bl a till jäst som vi använder till nya bröd, djurfoder el bioetanol.

Läs gärna mer om vårt arbete för att motverka svinn av bröd och vårt kretslopp för hur vi återvinner det svinn som trots allt uppstår.
Länka till: https://pagen.se/vi-bakar-med-karlek/vart-kretslopp/
Berith Informationschef Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.