Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför byter inte Pågen ut palmolja i sina produkter?

Just nu ifrågasätts palmolja mycket i media. Vi på Pågen följer debatten och driver i likhet med många andra livsmedelsföretag projekt för att se på ett alternativ till palmolja i våra Gifflar.

Vi vill dock vara säkra på att alternativet som vi väljer är väl utvärderat och därmed både ett hållbart och hälsosamt alternativ.

Många har valt att byta till exempelvis kokosolja istället för palmolja, men innan vi eventuellt gör ett sådant val vill vi tillsammans med våra leverantörer säkerställa att det vi väljer faktiskt är ett bättre alternativ ur hållbarhetssynpunkt, både miljömässigt och socialt.

Läs gärna mer om Pågen och palmolja här: Använder Pågen palmolja i sina produkter?
Pågen Konsumentforum Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Vadå väl utvärderat? Vilka dumheter! Det är helt klarlagt att palmoljeplantagerna sker på mark där regnskog skövlats. Ni är ett "familjeföretag" som utrotar orangutanger, tigrar och bidrar till enorma koldioxidutsläpp när regnskogen skövlas. Vill ni vara hållbara använda svensk rapsolja. Kommer mana till bojkott av era produkter. Hur kan ni?
 • Hej,

  jag undrar hur arbetet går? Det finns ju certifierad palmolja, RSPO-märkt palmolja som enligt WWF är att föredra om man nu måste använda palmolja.

 • Hej Ulf, vi följer WWFs rekommendationer att inte bojkotta palmolja, eftersom den bidrar till försörjningen för många och är en resurssnål gröda om den odlas på rätt sätt. Vi är så klart också medlem i WWFs initiativ RSPO (Roundtable for sustainable palm oil) som ska främja en hållbar produktion av palmolja. Idag kommer all den palmolja vi använder från segregerade certifierade plantager.

  Ha en fortsatt bra dag.
  Pågen Konsumentforum
 • Hej, tack för svar. Varför anger ni inte det på förpackningarna (att palmoljan ni använder är RSPO-märkt)? Jag tror att det skulle vara intressant information för många kunder.

  Mvh Ulf Mörte
 • Hej Ulf!

  Bra fråga!

  Det finns redan en liten symbol på förpackningarna i form av en palm som berättar att palmoljan vi använder kommer från segregerade certifierade plantager.

  Ha en fin dag!
  Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.