Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför heter Gifflarna just gifflar?

Hej!

Per definition är en "giffel" ett bakverk format som ett horn eller månskära. Era gifflar har inte denna form (utan är i min mening mer av en snäcka) men heter ändå "Gifflar". Varför då?

Kommentarer

  • Hej Jeanette,

    Tack för din fråga!

    Våra gifflar bakas på liknande sätt som bakverken "horn" eller "månskära". Det vill säga att bullen läggs på högkant. En snäcka däremot bakas så att inkråmet ska jäsa upp.

    Det var faktiskt genom ett misstag som våra Gifflar kom till. På 1970-talet bakade vi små kanelsnäckor ännu för hand, och ibland när bagarna lyfte över snäckorna på ugnsbandet gick det lite galet. Vissa av bullarna la sig på högkant och var då helt misslyckade. Tills någon bagare tyckte att de såg riktigt trevliga ut, och smaken var ju lika god! Namnet Gifflar har funnit sen dess, i snart 50 år.

    Ha det fint!




    Pågen Konsumentforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.